Iz fondova Prekogranične saradnje u Pirot se slilo preko 12 miliona evra

Na prvoj Međunarodnoj naučnoj konferenciji o regionalnom razvoju i prekograničnoj saradnji koja je danas u organizaciji Ugovorne okružne privredne komore Pirot održana u sali Gradske skupštine u Pirotu, predsednik Gradske skupštine Milan Popović izjavio je da se u Pirotu u poslednjih deset godina iz Fondova prekogranične saradnje za realizaciju važnih infrastrukturnih projekata slilo preko 12 miliona evra. 

-Saradnja sa svim državama je veoma važna, a posebno sa Bugarskom – našom susedskom zemljom i članicom EU. Do sada smo realizovali projekte vredne preko 12 miliona evra i ta činjenica je mnogo doprinela razvoju regiona. Drago mi je da je na prvoj Konferenciji prisutno mnogo eminentnih stručnjaka i ljudi iz nekoliko zemalja. Nadam se da će Pirot postati i dalje lider prekogranične saradnje i da ćemo sve projekte čija je realizacija u toku, završiti uspešno. Trenutno se radi na rekonstrukciji srednjovekovne tvrđave Kale, zatim na uređenju Sportsko rekreativnog centra kod Dojkinaca, Adrenalinskog parka kod Zatvorenog bazena i na drugim projektima-kazao je predsednik Popović.


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1