Gradi se “žila kucavica” industrijske zone u Pirotu

Saobraćajnica 1 – “žila kucavica” pirotske industrije uveliko se gradi. Izgradnja ove ulice, koju finansira Grad Pirot sa 40 miliona dinara, izuzetno je značajna za dalje širenje i funkcionisanje kompanije Tigar tyres, ali i za nove investitore na području Industrijske zone. 

Danas su radove na asfaltiranju Saobraćajnice 1 obišli gradonačelnik mr Vladan Vasić, direktor fabrike Autoguma Tigar tyres-a Petar Nikolić i direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Branislav Kostić.

Po Vasićevim rečima, značaj ove saobraćajnice je ogroman, a njenom izgradnjom otvara se prostor za nove investitore u Industrijsku zonu u Pirotu.

-Saobraćajnica 1 spaja ulicu Nikole Pašića sa Koridorom 10. To će dodano “otvoriti” Industrijsku zonu i svih proizvodnih pogona, pre svega Mišelina. Radimo dve trećine ove ulice, vrednosti 40 miliona dinara. Posao je izuzetno zahtevan, ostaće još 120 metara, imamo kompletnu projektnu dokumentaciju, obezbedili smo u budžet oko devet miliona dinara za to. Konkurisali smo ponovo  i kod Ministarstva privrede, ali bez obzira na to dobili pomoć ili ne, mi ćemo svojim snagama završiti posao jer je reč o izuzetno značajnoj saobraćajnici-kazao je gradonačelnik Vasić.

saobraćajnica 1 obilazak

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju Grada Pirota Branislav Kostić kazao je novinarima da je saobraćajnica širine sedam metara, javna rasveta je potpuno nova kao i vodovodna, kanalizaciona mreža.

-Izvođač radova je pirotska firma AD Drumovi, ostavljene su i “lepeze” za povezivanje nekih budućih saobraćajnica koje će se graditi-kazao je direktor Kostić.

Direktor fabrike Autoguma, u okviru Tigar tyresa, Petar Nikolić kazao je da ova saobraćajnica ima veliki značaj za kompaniju Tigar tyres, jer će značiti i zaposlenima s obzirom da kompanija u ovom delu ima novoizgrađeni veliki parking prostor, a značiće i samoj kompaniji jer će značajno olakšati i ubrzati kamionski saobraćaj.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1