Grad raspisao konkurse sa Božićnu školu, studentske stipendije, crkve, udruženja građana, medije…

Podelite

Grad Pirot raspisao je ovih dana brojne konkurse za medije, nevladine organizacije, studente, programe ovogodišnje Božićne škole. Kako je Pirotskim vestima kazala pomoćnica gradonačelnika za vanprivredu Milica Golubović, raspisan je konkurs za programe koji će se realizovati u okviru ovogodišnje Božićne škole, konkurs za medije, konkurs za stipendije za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja. Svi detalji oko raspisanih konkursa kao i konkursna dokumentacija može se naći na zvaničnom sajtu Gradske uprave Pirot – pirot.rs.

pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović

-Raspisan je konkurs za davanje stipendija studentima koji se školuju za deficitarna zanimanja poput inženjera građevine, mašinskih inženjera, inženjera tekstilstva, inženjera hemijske tehnologije, arhitekture i slična zanimanja. Biće podeljeno ukupno 11 stipendija. Stipendije se isplaćuju počev od marta ove godine u deset mesečnih rata po 7.000 dinara-kaže Golubovićeva i dodaje da je rok za podnošenje prijava za ovaj konkurs do 7. februara.

Po njenim rečima, ove godine će se preko Gradske uprave realizovati i konkurs za programe koji će biti deo Božićne škole 2018.

-Ovaj konkurs je otvoren do 22. januara i na njega mogu da se jave sva udruženja građana i drugi pravni subjekti. Ukupno će po ovom konkursu biti raspodeljeno 250.000 dinara za udruženja građana i još 1.250.000 za sportske klubove koji će organizovati veliki broj besplatnih sportskih sadržaja za sve pirotske osnovce i srednjoškolce tokom zimskog raspusta-kaže Golubovićeva.

Objavljen je i konkurs za sufinansiranje projekata udruženja građana na osnovu koga će udruženjima biti raspodeljeno 6.635.000 dinara. Konkurs će biti otvoren do 30. novembra 2018. ali će komisija zasedati jednom u dva meseca. Prvo zasedanje komisije će biti održano već 22. januara 2018. godine.

Raspisan je takođe konkurs i za realizaciju projekata crkve i verskih zajednica, za renoviranje, uređenje verskih objekata u gradu i selima. Za ove namene u ovoj godini biće izdvojeno sedam miliona dinara.

Ovogodišnji konkurs za medije je raspisan 8. januara i trajaće do 29. januara. Biće raspodeljeno ukupno 24 miliona dinara za projekte medijskih kuća. 

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1