Lokalna samouprava

Danas gotova nizvodna strana Golemog mosta

Asfaltiranjem nizvodne strane Golemog mosta, danas se završava njega rekonstrukcija pa će se ubrzo početi sa radovima na uzvodnoj strani mosta, za koju se očekuje da traje kraće s obzirom da tamo neće biti kompleksnih radova kao na nizvodnoj strani.

ACA_2585_resize

Radove su danas obišli predsednik opštine Vladan Vasić, direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Kostić i zamenik predsednika SO Pirot Aleksndar Z. Ćirić.

ACA_2588_resize

Predsednik Vasić je kazao da će danas biti završena nizvodna strana Golemog mosta.

-Ja molim građane za malo strpljenja jer će uzvodna strana biti za kraće vreme završena s obzirom da je na nizvodnoj stazi morala da se vrši zaštita čelične konstrukcije, peskarenje pa da se tek onda asfaltira. Na uzvodnoj strani je betonska konstrukcija tako da očekujemo da brzo dobijemo potpuno rekonstruisan Golemi most s obzirom da je pre nekoliko godina rekonstruisana kolovozna traka. Uz rekonstruisanu Gazelu i rekonstruisani Golemi most imaćemo rešen saobraćajni čvor oko Pirota. Nadam se da ćemo konačno doći do ugovora i za Drugi ring, s obzirom da tu postoji posebna procedura, žalbe izvođača pa ceo proces vodi nadležno ministarstvo. To je proces koji traje, ali ja očekujem da 2015. bude završen i Drugi ring i tada ćemo imati odlično rešen saobraćaj preko mostova u Pirotu, što proteklih godina nije bio slučaj-kazao je Vasić.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de