Ambasador Hrvatske posetio Pirot i Regionalnu deponiju

Podelite

Danas je Pirot posetila visoka diplomatska delegacija Hrvatske, predvođena ambasadorom Hrvatske Gordanom Bakotom, a činili su je još, Stjepan Glas, opunomoćeni ministar Vlade Republike Hrvatske, predsednik Gospodarske komore Hrvatske Pero Mijakić i predstavnik poslodavaca Gordan Vrbanec.

 

Gradonačelnik Vasić i ambasador Bakota saglasni su da saradnja Pirota sa gradovima u Hrvatskoj može biti bolja, a gradonačelnik Vasić je ovom prilikom dobio poziv da poseti Hrvatsku, i grad Čakovec sa kojim Regionalna deponija Pirot ima saradnju.

Ambasor Hrvatske Gordan Bakota izrazio je zadovoljstvo onim što je video u Pirotu, i pohvalio rad i rezultate lokalne samouprave, i da je u mnogome pozitivan primer drugim većim gradovima.

Gradonačelnik Vasić je pre formalnog prijema zajedno sa ambasodarom Bakotom, prošetao centrom grada.

Delegacija iz Hrvatske obišla je i Regionalnu deponiju Pirot, koja je nakon potpisanog ugovora početkom maja tekuće godine izmedju JKP “Regionalna deponija Pirot” i “V-elin” iz Čakovca, Republika Hrvatska, započela saradnju na instalaciji opreme u pijezometrima za kontinualno daljinsko praćenje eventualnog zagadjenja podzemnih voda.

Oprema će biti povezana na server Regionalne deponije, gde će se u realnom vremenu pratiti kvalitet podzemne vode na siroj teritoriji Regionalne deponije Pirot. Ovaj projekat predstavlja savremen i jedinstven monitoring podzemnih voda na teritoriji sanitarnih deponija RS.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1