Delegacija Azerbejdžana i Ministarstva privrede posetila Pirot

Podelite

Predstavnici Ministarstva privrede i operateri slobodne ekonomske zone Sumgait Chemical Industrial Park (SCIP) posetila je danas Pirot. Njih je primio i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, koji ih je upoznao sa privrednim potencijalima našeg grada, brojnim prednostima kada je reč o privlačenju stranih investicija i olakšicama koje Grad pruža svim koji su zainteresovani da investiraju u Pirotu.

U pratnji predstavnika Uprave za slobodne zone Ministarstva finansija Republike Srbije delegacija je obišla Slobodnu zonu Pirot, UOP Komoru Pirot i sastala se sa gradonačelnikom mr Vladanom Vasićem.

SCIP se prostire na više od 500  Ha, u njegovom režimu posluje 16 kompanija a osnovan je 2011. godine sa ciljem stvaranja uslova za razvoj industrijske proizvodnje zasnovane na inovativnim i visokim tehnologijama, podrške preduzetništvu u ovoj oblasti, obezbeđivanja održivog razvoja ne-naftnog sektora i povećanja zaposlenosti stanovništva u proizvodnoj sferi.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1