Umetnik iz Pirota odužio se svojoj školi – dvorište oplemenjuje muralima

Umetnik iz Pirota Ljuba Pejčić, inače radnik Tigar tajersa rešio je da se na sebi svojstven način oduži školi u kojoj je stekao prva znanja – OŠ “Sveti Sava” iz Pirota. Uz pomoć svoje firme “Tigar tajersa”, koja je obezbedila boje i materijal, i rukovodstva škole, on će do početka školske godine unutrašnjost školskog dvorišta oplemeniti muralima sa likovima Svetog Save, Ive Andrića, Nikole Tesle, ali i šarama pirotskog ćilima, detaljima iz srednjovekovne tvrđave Momčilov grad i muralom na kome je prikazana zelena jabuka – simbol ekologije i očuvanja životne sredine. Svi murali međusobno su povezani nitima sa elementima pirotskog ćilima. Pejčić je za Pirotske vesti kazao da mu je ljubav prema slikarstvu “usadio” legendarni nastavnik likovnog Nikola Nikolić, i da na ovaj način želi da se bar malo oduži školi u kojoj je stekao osnovno obrazovanje. Pejčić u svojoj misiji nije sam, njemu pomažu i sadašnji đaci nižih razreda ove škole – Kristina Ranđelović, Natalija Krstić i Janja Erkić. Rešile smo da pomognemo čika Ljubi kako bi naša škola bila lepša, kažu za Pirotske vesti ove talentovane vrednice.

 

Pejčić sa svojim malim pomoćnicama


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1