Slikarski “krik” Jelene Milovanović

Podelite

U Galeriji Čedomir Krstić večeras je otvorena izložba slika akademske umetnice Jelene Milovanović. Jelena je rodjena u Leskovcu a završila je akademiju u Trebinju u klasi profesora Marka Musovića.

Direktorka Galerije Radmila Vlatković opisala je dela Jelene Milovanović njenim slikarskim krikom suočenim sa današnjom haotičnom stvarnošću.

-Tu se mogu videti usamljeni andjeli – Ikarusi, pogrešnih preubedjenja. U idejnom kontekstu isčitavamo plemenitu nameru umetnice da “čerečenje uma” kao instrument za prikazivanje zla bude upozorenje za budućnost-naglasila je Vlatkovićeva.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1