Rekonstruiše se spomenik oslobodiocima Pirota u Tijabari

Stručnjaci niškog Zavoda za zaštitu spomenika kulture počeli su, uz finansijsku podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja restauraciju Spomenika oslobodiocima Pirota od Turaka u Tijabari. 

Kako je ranije izjavila Pirotskim vestima direktorka Zavoda Elena Vasić Petrović, vrednost radova je 1.8 miliona dinara.

-Sam spomenik, po rečima stručnjaka Zavoda,  veoma je ugrožen vremenskim uticajima i kameni delovi se nalaze u veoma lošem stanju, pa je za to bio jedan od prioriteta i na naše veliko zadovoljstvo podržan je od strane nadležnog ministarstva, kaže direktorka Vasić Petrović.

 

 

 

 

 

 

Restauriraće se Spomenik oslobodiocima Pirota u Tijabari


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1