Ratni put Moravske divizije od 1914. do 1918. – izložba u Leskovcu

Podelite

Juče je u Narodnom muzeju Leskovac otvorena izložba pod nazivom “Ratni put Moravske divizije 1914. – 1918. godine”. Ova izložba autora Mire Ninošević i Veroljuba Trajkovića ima za cilj da ljudima prikažu ratni put Moravske divizije, u kome je najviše boraca bilo upravo iz ovih krajeva, iz leskovačkog, niškog, vranjskog, prokupačkog i pirotskog kraja.

Većina predmeta koja je bila izložena pripada muzejima koji se nalaze u ovim krajevima. Među svim predmetima posebno mesto imali su predmeti iz našeg muzejskog fundusa kao što su vojnički šinjel, odlikovanja, lični predmeti Ljubomira Spasića, našeg vojnika – Piroćanca i drugi predmeti. Otvaranju izložbe prisustvovali su direktor Muzeja Saša Jovanović i kustos Mila Panajotović.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1