Prezentacija najstarije knjige na narodnom govoru Ukrajinaca “Rusalka Dnistrova”

Ambasada Ukrajine organizovaće jedan veliki događaj pod nazivom “Dani Ukrajine” u Novom Sadu u okviru kog će biti održana prezentacije knjige “Rusalka Dnistrova” koja se nalazi u Muzeju Ponišavlja i spada u jednu od najstarijih i najpoznatijih knjiga pisanih na narodnom govoru Ukrajinaca. Ovom prilikom predstavnici Muzeja Ponišavlja govoriće o istoriji dolaska ove knjige u Muzej.

Primerak knjige”Rusalka Dnistrova” koji se nalazi Muzeju Ponišavlja datira iz 1837. godine a knjiga je štampana u Budimpešti u nekadašnjoj Austrougarskoj.

Ovaj događaj biće održan u prostorijama Matice Srpske, 18. maja od 13 časova.


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1