Predavanje o značaju očuvanja arheološkog nasleđa Srbije i pirotskog kraja

Srpsko arheološko društvo i Muzej Ponišavlja u Pirotu će organizovati predavanje i prezentaciju o ugroženosti arheološkog nasleđa Srbije i pirotskog okruga.

Projekat Srpskog arheološkog društva Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Namera nam je da kroz saradnju sa donosiocima odluka i stručnim službama lokalnih samouprava započnemo širu kampanju podizanja svesti o značaju očuvanja arheološkog nasleđa. Podizanjem svesti o značaju arheološke baštine, upoznavanjem sa propisima i procedurama kao i kroz ukazivanje na dobre i loše primere delovanja lokalnih samouprava, smatramo da se u znatnoj meri može popraviti odnos šire zajednice prema arheološkom nasleđu.

Predavanje i prezentacija biće održani u čitaonici Narodne biblioteke u Pirotu, Branka Radičevića 10, u četvrtak 12.10.2017. sa početkom u 13 časova.


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1