Pirotskim strip-autorima Gran-pri Međunarodnog salona stripa

Podelite

Pirotski strip autori Igor Krstić-crtač i Nenad Pejčić-scenarista dobili su najprestižnije domaće priznanje iz oblasti kratke-strip forme, Gran-pri na 13. po redu Međunarodnom salonu stripa koji je održan u Beogradu. Kako je Krstić kazao Pirotskim vestima, juče su svečano uručene i nagrade, a o značaju priznanja svedoči i činjenica da su na konkursu učestvovala 303 učesnika sa 277 radova iz čak 27 zemalja sveta.

Igor Krstić i Nenad Pejčić

Igor Krstić i Nenad Pejčić

Pejčić i Krstić su nagradu dobili za rad pod nazivom “Baku”. Reč je o radu koji se bavi bićem iz japanske mitologije, koje proždire noćne more.

Žiri je radio u sastavu: strip autor i urednik Stripoteke Sibin Slavković (predsednik), strip crtač i scenarista Željko Pahek, kao i strip autori Milan Miletić, Boban Savić Geto i Aleksandar Zograf.

 

 

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1