Pirotska tvrđava na Danima nasleđa u Nišu

Zavod za zaštitu spomenika kulture Niš i Fondacija Arhitekta Aleksandar Radović, organizuju “Dane nasledja u Nišu”, 24. i 25.marta 2017.godine. Na ovom događaju, između ostalih, biće prezentovana i pirotska tvrđava Momčilov grad, koja je jedan od zaštitnih znakova Pirota. Pirotska tvrđava, postojeće stanje kao i projekat njene rekonstrukcije, biće prezentovani u subotu 25. marta. Prezentaciju će držati arhitekta Aleksandra Manić, iz Javnog preduzeća za planiranje i izgradu Grada Pirota.

Skup obuhvata promocije najvrednijih ostvarenja(publikacije, izložbe) i realizovanih projekata iz zemlje i regiona. Pored muzeja i zavoda iz Srbije, na skupu ucestvuju predstavnici Republickog zavoda za za zastitu kulturnog i prirodnog nasledja Republike Srpske,Hrvatskog konzervatorskog zavoda, Hrvatske akademije nauka i umetnosti, ali i Ambasade SAD u Srbiji, Fondacije Balkansko nasledje iz Bugarske i mnogi drugi. Završni dogadjaj je ceremonija dodele priznanja “Arhitekta Aleksandar Radović”, ustanovljenog da podstiče i promoviše rad mladih stručnjaka u oblasti zaštite nasledja.

 


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1