Na desetine hiljada posetilaca pratilo događaje koje je organizovao Dom kulture

Podelite

Direktor Doma kulture Pirot Miško Ćirić sumirajući prethodnu godinu sa aspekta aktivnosti Doma kulture kazao je da je godina bila uspešna za ovu ustanovu kulture jer je programe u organizaciji Doma kulture pratilo na desetine hiljada ljudi. Primera radi, samo bioskop Doma kulture, po Ćirićevim rečima, tokom prošle godine posetilo je negde oko 20.000 ljudi.

-Posećenost bioskopa Doma kulture je izuzetno, tokom cele godine procenjujemo da je bioskop imao preko 20.000 posetilaca što je zaista izvanredna brojka imajući u vidu da je takva brojka bila nezamisliva do pre par godina, dok nije bioskop rekonstruisan. Tokom godine smo imali i koncerte klasične muzike, imali baletski koncert Konstantina Kostjukova, Karavan igre, džez koncerte, nastupa Nacionalnog folklornog ansambla “Kolo” i još dosta toga. Salon knjige i grafike je jedan od zaštitnih znakova Doma kulture, imali smo negde između 10 i 12.000 posetilaca, poklonili smo pakete knjiga vrednosti preko 200.000 dinara posetiocima Sajma koji je protekao u najboljem mogućem redu. Imali smo i Sajam lova i ribolova koga poseti do 2.000 Piroćanaca. Pirotsko leto je takođe bilo u znaku događaja koje je organizovao Dom kulture, bilo je mnogo koncerata, nastupao je Plavi orkestar, folklorci iz Sidneja, dečije predstave, akrobate, performans  sa vatrom, koncert trubača Bobana Markovića, a svakako da je kruna Međunarodni festival folklora, tako da je i Pirotsko leto ispunilo naša očekivanja, a verujemo i očekivanja naših sugrađana-kazao je direktor Ćirić.

 

 

Pogledajte još i:

 

Konkurs za kratku priču Doma kulture

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1