Muzičar velikog srca Piroćance uveseljava i na “debelom minusu”

Ulični muzičar Ivan Vukadinović, čak i na debelom minusu i veoma hladnom decembarskom danu, rado dolazi u Pirot da svojim izvanrednim umećem sviranja gitare oraspoloži slučajne prolaznike na centralnom gradskom trgu. Da Piroćance potpuno neopravdano “bije loš glas” da su cicije, potvrđuje i ovaj nadareni mladi muzičar, inače student elektronike u Nišu, koji veoma često dolazi u Pirot i na ovaj način zarađuje džeparac i delom finansira studije. Ivan rado učestvuje i u brojnim humanitarnim akcijama putem kojih se prikuplja novac za bolesnu i siromašnu decu.

-Uvek rado dolazim u Pirot. Piroćanci su zaista odlični i Pirot je jedan od gradova gde najčešće i najradije dolazim da sviram-kaže Vukadinović, koji studira u Nišu, a inače je poreklom iz Leskovca, a kako kaže, velika želja mu je da, osim u Srbiji, svira i na ulicama velikih gradova širom Evrope.

Piroćanci su već navikli da relativno često čuju zvuke Ivanove gitare priključene na prenosivo pojačalo. Tonovi čuvenih hitova B.B. Kinga, Santane, Dip parpla, Smaka i mnogih drugih svetskih muzičkih zvezda, koji se razležu centrom grada, prva su asocijacija upravo na Ivana. Po priči brojnih prolaznika, zbog njegovog izuzetnog umeća u sviranju gitare, Ivana  Piroćanci obožavaju jer im, svojim umilnim tonovima, makar na trenutak, izmami osmeh na lica i oraspoloži, a po ovako hladnom vremenu, pomalo i ugreje. Osim što je izvanredan muzičar, Vukadinović se redovno odaziva i učestvuje na brojnim humanitarnim svirkama i koncertima sa kojih se prihod koristi uglavnom za lečenje teško obolelih ljudi i u druge humanitarne svrhe. 

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1