Brojne aktivnosti povodom 17. maja – Dana Narodne biblioteke Pirot

Podelite

U četvrtak, 17. maja, u 18h, povodom Dana biblioteke, naš gost biće književnica Marija Jovanović koja će pirotskoj publici predstaviti svoje književno stvaralaštvo, javljaju iz Narodne biblioteke Pirot.

čitalačka značka pirot

Marija Jovanović je diplomirala filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a iza sebe ima pet romana:
„Spletkarenje sa sopstvenom dušom“, 1999.
,,Kao da se ništa nije dogodilo”, 2003.
,,Idi, vreme je”, 2006.
,,Dovoljan razlog”, 2008.
,,Zvuci iz podmornice”, 2013.
Dobitnica je nagrade Žensko pero za 2000. godinu kao i nagrade Zlatni hit liber 2004, 2007. i 2009. godine.
Književnica koja nastupa nenametljivo, nema oslonac ni u jednoj izdavačkoj kući već svoje knjige izdaje sama. U njenim romanima dominiraju teme iz svakodnevnog života, a čitaoci se lako poistovećuju sa uverljivo naslikanim likovima.
Iako nas svojim knjigama vraća u turbulentne devedesete i prikazuje tadašnje stanje na političkoj sceni kao i porodične odnose, njeni romani imaju univerzalno značenje.
Promocija će biti održana u Čitaonici.
Biblioteka će i ove godine omogućiti korisnicima popust od 50% na godišnju članarinu, koji će trajati od 16. do 19. maja.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1