Ostale vestiSport

Košarkašice “Gimnazijalca” propustile šansu da nanesu prvi poraz lideru prvenstva

Košarka: Prve ženska regionalna liga JUG B

Pirot: SC Hala “Kej”, 10. kolo

ŽKK “Gimnazijalac Tigar” – KK “Imperijum basket” Leskovac 65 – 67 (15:16, 17:15, 10:13, 19:17) – (04:06)

ŽKK Gimnazijalac Tigar: Nađa Anđelković 9, Nađa Ivanov, Vera Đorđević 10, Anđela Cvetkov 10, Maja Stanojević 2, Bratislava Ignjatović 13, Sara Mladenović, Nađa Đorđević 14, Teodora Stošić 7, Vera Veličković.

U uzbudljivoj završnici, u utakmici koja je s pravom ponela epitet derbi kola, košarkašice “Gimnazijalca” propustile su priliku da zabeleže dva nova boda i nanesu prvi poraz rivalu. U ravnopravnom duelu, sa čestim promenama rezultata, Leskovčanke su u produžetku utakmice imale više sreće i slavile u Pirotu.

Kako nam je rekao, šef struke domaćih košarkašca, Vladica Ranđelov sam početak utakmice nagovestio je neizvesnost do samog kraja. Igra je bila izjednačena i razlika u rezultatu tokom meča nije prelazila više od 5 poena na obe strane.

“Pohvalio bih naše mlade košarkašice, bile su hrabre, borbene i maksimalno motivisane da nanesu prvi poraz ekipi iz Leskovca. Falilo je malo koncetracije i mirnoće u zavrsnici da prelomimo utakmicu u našu korist. Čestitao bih i ekipi Leksovca na pobedi i na igrama tokom prvog dela sezone. Zasluženo zavrašavaju prvi deo sezone na prvom mestu” – izjavio je Ranđelov.

Košarkašice idu na zasluženi odmor do 21. januara. U nastavku takmičenja, u 11. kolu, “Gimnazijalke gostuju u Trsteniku gde će se sastati sa istoimenom ekipom.

Foto: Ilija Pejčić Lika, ŽKK Gimnazijalac Tigar

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker