Obrazovanje

Kabinet za sirarstvo Mlekarske škole u Pirotu od sada će nositi ime po profesoru ove škole u penziji, Jovanu Mančiću

Na  svečanosti koja je u Mlekarskoj školi održana povodom  Savindana u prisustvu učenika, nastavnika, penzionera i gostiju škole tradicionalno je uz prigodan program obavljeno sečenje slavskog kolača. Pored uobičajenih tradicionalnih aktivnosti, na proslavi  je dodeljeno veliko priznanje  dugogodišnjem profesorustručnih predmeta Mlekarske škole, Jovanu Mančiću. Odlukom Nastavničkog veća kabinet za sirarstvo će od sada nositi ime po ovom profesoru „KABINET ZA SIRARSTVO Jovan Mančić dipl.inž.polj“.

Obraćajući se skupu direktor Mlekarske škole Nenad Đorđević je, između ostalog, rekao: „Mnogo je ljudi, nastavnika, vaspitača godinama unazad čuvajući zaostavštinu Svetoga Save ugrađivalo sebe u škole, školske institucije, obrazovanje… Kao bivši učenik naše Mlekarske škole, imao sam privilegiju da učim od najboljih, ali malo je onih kao što je bio profesor Jovan Mančić. Čovek koji je svoj životni vek proveo u Mlekarskoj školi, od učenika do nastavnika. Odgovoran, posvećen poslu, strog ali pravedan, prava enciklopedija znanja iz oblasti mlekarstva. Jedan je od onih koji su u meni razvili ljubav prema nauci I preradi hrane.“

Profesor u penziji, Jovan Mančić je čestitao kolegama  Savindan i  poželeo mnogo uspeha u daljem radu. “Ova zahvalnica-priznanje dodeljena meni, posle više od 20 godina od odlaska u penziju, svakako prija. Zahvalan sam kolektivu Mlekarske škole ove generacije, koji je uočio i shvatio moj doprinos u razvoju mlekarske radionice, praktične nastave, doprinos struci i sveukupnom obrazovanju, a posebno mlekarskih kadrova. Koristim ovu priliku da ukažem i na doprinos mojih radnih kolega moje generacije, a posebno na profesora Jovana Surlandžisa, dugogodišnjeg direktora Mlekarske škole, koji je predano i uredno vodio školu u njenoj izgradnji i organizaciji. Takođe ističem izuzetni doprinos nastavnice praktične nastave Krstić Vere koja je sa velikom ljubavlju i kvalitetno obavljala svoj posao i gradila odlične odnose sa tadašnjom mlekarskom industrijom” – rekao je profesor Mančić i  zahvalio  na uručenom priznanju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker