Učili o spašavanju života

Podelite

U organizaciji Udruženja građana Leka i uz podršku kompanije “Tigar tajers” i Hitne pomoći u Pirotu uspešno je realizovalo obuku u pružanju prve pomoći koju je uspešno prošao 41 kandidat. Uglavnom je reč o đacima pirotskih škola, a po rečima Alekse Živkovića, iz Udruženja građana “Leka”, pirotski đaci su učili o načinima pružanja prve pomoći, onako kako se to nekada učilo i u školi.

 

Kurs je pohađalo pedesetak polaznika, a 41 je uspešno položilo završni ispit i dobilo diplome.

-Projekat je veoma uspešno realizovan, uz veliku zahvalnost kompaniji Tigar tajers, koja je prepoznala njegov značaj, a posebno Hitnoj pomoći u Pirotu gde smo proteklih meseci decu učili kako da spašavaju živote. Nekada se prva pomoć učila i u školi, nažalost zadnjih decenija takvih programa nema u našem školstvu pa je time još veći značaj ovog i sličnih projekata-kazao je Živković.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1