Pomoć humanih maturanata dobijaju Mila Panić, Dušan Kartaljević i Rade Durmišević

Pirotski maturanti su pokrenuli akciju pod nazivom  ’’Budi i ti nečiji heroj’’, sa idejom da umesto skupih maturskih haljina i odela na maturu idu u majicama a da sav novac koji bi odvojili za to ide u humanitarne svrhe.

 

Mila Panić na lečenju u klinici u Turskoj

Sami su doneli odluku kojoj deci će pomoći, a preko udruženja „Dobra vila” su pribavljene sve potrebne saglasnosti od roditelja i staratelja kako bi ova akcija mogla da se realizuje, jer su u pitanju bolesna i maloletna deca, a bez pristanka roditelja akcija se ne može sprovesti u delo.

 

-Pomoć će dobiti Mila Panić, petogodišnja devojčica kojoj je dijagnostifikovan neuroblastom-težak oblik kancera koji se razvio u stomaku i koji joj ugrožava život. Mila se trenutno nalazi na lečenju u Turskoj, a pošto postoji namenski račun za njeno lečenje nismo kontaktirali porodicu direktno, već će maturanti direktno uplaćivati novac na taj račun. Dalje ćemo pomoći dečaku Dušanu Kartaljeviću, on ima 17 godina i boluje od mišićne distrofije. Obišli smo ovu porodicu i videli da Dušan ima besprekornu negu od strane svojih roditelja, a zbog specifičnosti njegove bolesti mora imati i specijalne sterilne uslove u kući, a roditelji su se zaista potrudili da mu sve to obezbede, ali nedostaju još neke stvari koje Dušanu mogu da olakšaju život i mi ćemo se potruditi da mu obezbedimo sve to. Durmišević Rade  je sledeći dečak kome će ovi humani maturanti pomoći,  ima nepunih 7 godina boluje od zloćudnog  tumora kosti i zglobne hrskavice, operisan je po  drugi put na  institutu za ortopedsko-hirurške bolesti  „Banjica“ u Beogradu i predstoji mu postoperativni tok lečenja. I ovu porodicu smo obišli i uverili se da žive jako skromno i da im je zaista potrebna pomoć.

Rade Durmišević

U ovoj humanoj akciji će učestvovati oko 500 maturanata svih srednjih škola u našem gradu, a mi se nadamo da će ovo biti podstrek za sve maturante u našoj zemlji da spasimo što više mladih života. Smatramo da svako dete ima pravo na život i na adekvatno lečenje. Nadamo se da ćemo ovoj deci izmamiti osmehe i pomoći u njihovoj borbi za život-kazala je Pirotskim vestima Ivana Kostić, iz Udruženja “Dobra vila”. 

Dušan Kartaljević

 

 

 

 

 

 

1 Komentar

  1. dare

    19.03.2017. at 23:21

    Bravo deco ulepsali ste mi dan ovom lepom informacijom . Nista lepse nisam cuo proteklih god. Svi pomazu pomalo ali ovo je prava stvar.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1