Od prodaje plastičnog otpada novac za bolnice, invalide, domove zdravlja

Podelite

Udruženje građana “Leka” pokrenulo je projekat ,,Reciklaža za hendikep” koji za cilj ima prikupljanje svog plastičnog otpada sa bilo koje adrese u gradu. Prikupljeni čepovi na taj način, biće poslati u Novi Sad kao doprinos akciji “Čepom do osmeha”, dok će se ostali plastični otpad prodavati po tržišnoj ceni a za na taj način dobijen novac, kupovaće se oprema za osobe sa invaliditetom, bolnice, domove zdravlja, kaže za Pirotske vesti Aleksa Živković, Potrčko, koji će biti zadužen za prikupljanje otpada.

cepovi aleksa

-Da se Vi ne biste mučili, mi ćemo mehanički odvajati čepove. Čepovi se šalju u Novi Sad, kao doprinos akciji ,,Čepom do osmeha”, dok će se ostali plastični otpad prodavati po tržišnoj ceni. Od prodaje plastičnog otpada će se kupiti oprema za osobe sa invaliditetom, bolnicu, domove zdravlja, ali i nagraditi najbolji sakupljači u tri kategorije (fizička lica, zgrade i pravna lica), tako što će se okrečiti hodnik u zgradi, urediti igralište za decu. U cilju očuvanja životne sredine, prikupljanje plastike će se vršiti bicklom-kaže Živković za Pirotske vesti.

12243536_844800552306279_5149883312557369747_n

On dodaje da će mu za realizaciju ovog projekta biti neophodna i pomoć volontera, koji   se za više informacija kako da se priključite projektu, mogu javiti na broj telefona 061 297 52 03.

12243447_844800642306270_9122791268637346936_n

Povodom Svetskog dana klimatskih promena, u Osnovnoj školi ,,Sveti Sava” u Pirotu  već je organizovana akcija prikupljanja čepova. U akciji je učestvovalo 360 mališana od prvog do četvrtog razreda. Organizovano je i takmičenje, a odeljenje koje je sakupilo najviše je od škole dobilo diplomu i loptu. Akcija je organizovana na inicijativu Marije Nikolić.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1