NURDOR u Pirotu obeležio Svetski dan dece obolele od raka

Podelite

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) danas je u centru grada obeležilo 15. februar – Svetski dan dece obolele od raka. Ovo udruženje godinama se bori da se u Nišu završi izgradnja Hemato-onkološke klinike na kojoj će se lečiti mališani oboleli od najtežih bolesti iz ovog dela Srbije. Kako je kazala pred velikim brojem okupljenih Piroćanaca, volonterka NURDOR-a, buduća lekarka – Katarina Žikić, ukoliko se na vreme otkrije bolest, procenat izlečenja raka kod dece je veliki – preko 70 posto. Upravo zbog toga je od ogromne važnosti da se svi uključe u akciju prikupljanja novca za završetak izgradnje ove klinike u Nišu.

Simboličnim puštanjem balona ova akcija je uspešno realizovana, a Piroćancima su se obratile i majke dece koja su obolela i uspela da pobede opaku bolest.

-To je bilo pre sedam godina, u pitanju je bio Vilmsov tumor bubrega, godinu dana smo proveli u bolnici, ali da nije bilo NURDOR-a sve bi bilo mnogo teže. Hvala NURDOR-u koji nam je pružio ogromnu podršku-kazala je jedna od majki deteta koje se izlečilo od opake bolesti.

 

Prisutnima se u ime Grada Pirota obratio gradski većnik Ninoslav Ćirić, koji je kazao da je Grad Pirot uvek podržavao i uvek će podržavati one koji vode borbu protiv najgore bolesti današnjice.

-Gradska uprava Pirot podržava hrabre mlade ljude koji vode velike borbe sa teškom bolešću. U tu svrhu svake godine opredeljuju se značajna sredstva za pomoć u ovakvim slučajevima-kazao je Ćirić.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1