Malom Matei za osmu operaciju kod ruskih hirurga potrebno 370.000 dinara

Malom Matei Lazareviću, koji je od rođenja imao čak sedam teških operacija na crevima, narednih meseci sledi i osma operacija kod ruskih hirurga u Ćupriji. Ovom operacijom ruski lekari omogućili bi Matei lakše kretanje i to, kako za Pirotske vesti kaže njegova majka Monika, specijalnim zahvatom zasecanja tetiva. Ovaj zahvat međutim košta preko 370.000 dinara, za šta Mateina porodica nema novca, s obzirom da u familiji radi samo otac Miljan, kao pekar, pa ova porodica jedva krpi kraj s krajem.

Malom Matei su do sada dijagnostifikovani epilepsija, hepatitis B, cerebralna paraliza, mikrocefalija i nedostatak hormona rasta.

-Do sada je imao sedam teških operacija, a osma po redu, trebalo bi da bude zakazana polovinom oktobra, ako uopšte uspemo da skupimo novac jer nam po predračunu klinike za operaciju treba 370.500 dinara. Taj novac je za nas samo misaona imenica. Samo suprug Miljan radi u pekari gde prima platu od 25.000 dinara, i to nam je jedini prihod. Njegova cela plata ode na skupe lekove tako da ni sami ne znamo kako uspevamo da krpimo kraj sa krajem. U poslednje vreme dobili smo dragocenu pomoć pirotskih maturanata-kaže Monika za Pirotske vesti i dodaje da bi nakon operacije u Ćupriji, koju treba da urade ruski hirurzi, Matei trebalo da se olakša kretanje, odnosno značajno umanje problemi sa spazmom, koji mogu da budu veoma bolni i da stvaraju ogromne probleme.

Svi koji žele da pomognu malom Matei to mogu da učine uplatom na tekući račun koji glasi na ime majke Monike Stanišić u  Societe general bank

275001055225707422

 

 


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1