Mali heroj – Matea odlično podneo osmu operaciju, operisali ga ruski hirurzi u Ćupriji

Zahvaljujući podršci celog grada, svih Piroćanaca koji su proteklih meseci učestvovali u humanitarnoj akciji Rotarakt kluba Pirot koji je prikupljao novac za osmu operaciju malog Matee Lazarevića i Grada Pirota, danas je mali Matea uspešno prebrodio i osmu operaciju od rođenja. Tim ruskih hirurga u Ćupriji uradio je zahvat – fibriotomiju, odnosno produženje tetiva na rukama i nogama kako bi se Mateini mišići “omekšali” od spazma i da bi lakše mogao da pokreće ruke i noge, javila je Pirotskim vestima Mateina majka Monika, koja je prenela zahvalnost svim Piroćancima koji su pomogli da se prikupi preko 370.000 dinara za ovu operaciju. Taj novac porodica malog Matee nikada ne bi mogla da prikupi bez pomoći humanih Piroćanaca. Po rečima majke Monike, osim Rotarakta, koji je prikupio 190.000 dinara za operaciju, pomoć je obezbedio i Grad Pirot i to u iznosu od 144.000 dinara čime je prikupljeno dovoljno novca za operaciju.

-Operacija je bila veoma uspešna, ruski hirurzi su veoma zadovoljni i sada nas očekuje postoperativni tok-kazala je Pirotskim vestima Monika, koja nam je i poslala fotografiju malog Matee posle operacije.

Do pete godine – osam operacija

Mali heroj – petogodišnji Matea Lazarević, do sada je imao čak osam operacija. Rođen je sa anomalijom na crevima, a u međuvremenu je oboleo i od cerebralne paralize i hepatitisa B. Ni otac ni majka malog Matee ne rade nigde pa je porodica Lazarević prinuđena da na terapije, lečenja i operacije, traži i dobije pomoć od svih humanih Piroćanaca. U mnogo navrata pomagao je i Grad Pirot koji ima poseban fond za lečenje naših najmlađih sugrađana.


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1