Majka male Mile Jelena: Beskrajno smo zahvalni patrijarhu Vartolomeju

Bez ogromne podrške vaseljenskog patrijarha Vartolomeja, koji je u molitvama sa svojim monasima pominjao malu Milu Panić, dok su joj se lekari klinike u Istanbulu borili za život, porodica Panić, kao i mala Mila, teško bi prebrodili izuzetno težak period kroz koji je prošla. Milina majka Jelena za Pirotske vesti priča o neverovatnom gestu patrijarha Vartolomeja, koji je po prvi put posetio malu Milu u klinici, odmah nakon operacije, a ovaj gest začudio je i osoblje klinike, koje mu se uz ogromno poštovanje poklonilo prilikom posete oduševljeno nesvakidašnjim gestom.

mila panić patrijarh vaseljenski Vartolomej

Foto: Vaseljenska patrijaršija

-Kada smo stigli u Istanbul, nalazili smo se u izuzetno teškoj situaciji, rastrgnuti između strepnje i straha zamolili smo našeg prevodioca da nas odvede u bilo kakav hram da se pomolimo Bogu. On nam je rekao da će nas odvesti u pravoslavni hram, gde smo sa Milom, nakon hemoterapije, otišli i proveli celo prepodne u molitvi. Tada nam je prišao jedan od sveštenika i na naše zaprepašćenje kazao da patrijarh želi da nas primi i da porazgovara sa nama. Ni u snu nismo očekivali da ćemo na ovakav način biti dočekani i da ćemo doživeti neverovatnu počast od strane patrijarha kome smo veoma zahvalni na pomoći. Primili su nas uz velike počasti, doživeli smo neverovatnu čast jer smo sedeli u kabinetu gde su na prijemu bili pre nas supruga tadašnjeg predsednika Srbije Dragica Nikolić, zatim hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović i mnogi drugi. Neizmerno smo zahvalni jer nam je taj gest patrijarha Vatrolomeju, na psihičkom planu neverovatno značio i dao nam snage da se borimo u momentu kada smo bili skrhani od straha i beznađa u kome smo se nalazili. Tada je patrijarh darivao Milu i nas i obećao da će se moliti da Mila ozdravi. Svaki dan su zvali ljudi iz njegovog okruženja da pitaju u klinici kako je Mila, da li je dobro, kako reaguje na terapije. Čak, nakon teške operacije koja je trajala više od pet sati, patrijarh je prvog dana lično došao u kliniku Ačibadem, što je zaista slučaj kakav ne pamti osoblje Klinike. Tada smo videli da patrijarh uživa ogromno poštovanje jer su mu se prilikom posete poklonilo kompletno osoblje klinike na čelu sa upravnicima i svim lekarima. Taj gest nas je prosto ostavio bez daha i dao nam još više snage i nama a posebno Mili da nastavimo našu borbu sa teškom bolešću-kazala je Pirotskim vestima Milina majka Jelena.

Mila Panić, sa osmehom na licu, vratila se u Pirot, ponovo je među svojima

 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1