Humanitarna predstava o deci sa autizmom “Dar”

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom Udruženje za pomoć MNRL Pirot organizuje besplatnu pozorišnu predstavu Dar.

Predstava DAR, autorke Milene Đorđević, se kroz priču o porodici, o ljubavi i prihvatanju različitosti na suptilan i dirljiv način bavi temom autizma. To je društveno angažovan teatar koji ima za cilj podizanje opšte svesti o ovom problemu. Komad prati dečaka Kostu, koji je u stanju autizma od njegovog rođenja do puberteta, kao i kroz šta sve prolazi njegova porodica kad se suoči sa takvim problemom. Ovo je priča, pre svega, o ljubavi i prihvatanju svih onih koji su na bilo koji način različiti od nas. Kosta će vratiti svoju porodicu pravim vrednostima i sve nas u publici podsetiti da treba da zastanemo u životu i okrenemo se ka onima koje volimo. Osim što je sama po sebi edukativna, posle predstave postoji i interaktivna tribina, na kojoj učestvuju glumci, defektolog, učitelj, nastavnik i roditelj deteta sa autizmom. Preporuku za ovu predstavu dao je Gradski sekreterijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, grada Beograda. U predstavi igra šest glumaca koji su članovi različitih beogradskih pozorišta ujedinjeni u društveno angažovanu trupu U.R.A.

Pogledati ovu predstavu je veliki korak u podizanju opšte svesti o stanju osoba sa invaliditetom kao i demarginalizacija osoba u stanju autizma i podrška njihovim porodicama.
Priključite se našoj ideji i budite deo tima koji širi pozitivne vibracije.

Naša ideja je da se pirotskoj publici predstavi ova izuzetno poučna predstava i da na taj način napravimo korak ka boljem razumevanju osoba sa smetnjama u razvoju i pružimo emocionalnu podršku porodicama u suočavanju sa problemom, prihvatanju i izgradnji pozitivnog stava.

Predstava bi se održala na bini Narodnog pozorišta u Pirotu, 03.12.02107. godine u 12:00h.

Budite deo inkluzije promenite sebe!


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1