Humanim pirotskim maturantima veliko priznanje “Maslačak za dobročinstvo”

Humanitarna organizacija Prijatelji dece Srbije tradicionalno dodeljuje priznanje “Maslačak” za dobročinstvo deci. Ove godine ovo prestižno priznanje dodeljeno je za akciju “Tvojih pet minuta sjaja – nečiji ceo život”, u okviru koje su maturanti pirotske Gimnazije, generacija rođena 1994. godine, sakupila preko 3.000 evra, da bi celu akciju na još viši nivo podigla naredna generacija Gimnazijalaca, kada su se u akciju uključile i ostale srednje škole. U toj akciji pod nazivom “Budi i ti nečiji heroj” sakupljeno je preko 7.000 evra za pomoć najugroženijoj deci opštine Pirot, kazao je Pirotskim vestima proslavljeni srpski karatista Uroš Mijalković, koji je i primio priznanje. Maturanti su ovogodišnju humanitarnu akciju realizovali u saradnji sa Humanitarnom organizacijom “Dobre vile”.

 

Prijatelji dece Srbije tradicionalno dodeljuju priznanje “Maslačak” za dobročinstvo deci. Velika je čast što je ovo priznanje uručeno za akciju “Tvojih pet minuta sjaja – nečiji ceo život” gde su maturanti pirotske Gimnazije (generacija ’94) sakupili preko 3,000EUR, a “neki novi klinci”, četiri godina kasnije, podigavši sve na još viši nivo(sve srednje škole u Pirotu generacije ’98), u akciji naziva “Budi i ti nečiji heroj” sakupili preko 7,000 EUR za pomoć najugroženijoj deci opštine Pirot. Velika je privilegija primiti ovo priznanje ispred ovakvih mladih ljudi. I kao što sam tamo rekao, ovo priznanje treba da nam svima bude svkodnevni podsetnik gde ćemo da iskreno preispitujemo sebe da li zaista dajemo svoj maksimum za pomoć najugroženijoj deci. Srećna dečija nedelja! 🙂

Објава коју дели Uroš Mijalković (@uros.mijalkovic) дана


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1