Aleksi Potrčku Orden za dobrotu

Podelite

Mališani iz Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” uručili su Aleksi Živkoviću-Potrčku jedinstveno priznanje – “Orden dobrote”. Ovo priznanje pirotskom Potrčku mališani su uručili zbog njegovih  humanih dela i pomoći starim i iznemoglim sugrađanima.

aleksa i mališani iz vrtića_1

Živković je tim povodom mališanima čije su vaspitačice Jelena Rančić, Jasmina Stojiljković i Zorica Kostić održao kratko predavanje o svom radu, nakon čega su mu mališani uručili jedinstveno priznanje.

aleksa i mališani iz vrtića_2U izjavi Pirotskim vestima Aleksa kaže da mu je ovo najdraže priznanje.

-Ova godina postaje bolja i bolja! Nadam se da se organizacije, koje su uručile prethodna priznanja neće naljutiti i nadam se da će me shvatiti kada kažem da mi je priznanje: ,,Orden za dobrotu”, koji sam danas primio od budućih prvaka u PU ,,Čika Jova Zmaj” najdraže za tri godine rada. Aplauz, pohvale, lepe reči i zagrljaj mališana su mi podsticaj da nastavim da dajem dobrotu- jedinu stvar na svetu koja se uvećava davanjem-kaže Aleksa.

aleksa i mališani

Mališani iz “Čika Jove Zmaja” na sebi svojstven način “obrazlažući” priznanje koje su svojeručno napravili kažu da je Aleksina vrlina dobrota, ali i  humanost, smirenost, uzdržanost, i da ima “veliko i medeno srce”.

aleksa živković

foto Martin Nešić

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1