Zaplenjene zlatne pločice na Gradini – islamski dinari

Na graničnom prelazu Gradina je prilikom izlazne kontrole zaplenjeno devet zlatnih pločica (Islamski dinar), čija je vrednost procenjena na oko 7.000 evra. Zlatne pločice su pokušali da prokrijumčare dvojica turskih državljana, koji su putovali automobilom „Peugeot 308“ nemačkih registarskih oznaka.

Obojica putnika su negirali da imaju bilo šta da prijave, mada ih je carinik posebno pitao za novac i za zlato. Detaljnom kontrolom je između prednjih i zadnjih sedišta ispod torbi sa hranom i drugim prtljagom pronađen sef u kojem su bile pomenute zlatne pločice. Kako vrednost neprijavljene robe prelazi trećinu vrednosti vozila, privremeno je zadržan i automobil, te tako vrednost ovog prekršaja dostiže gotovo 13.000 evra.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1