Više od 2.000 radnika propalih društvenih preduzeća traži isplatu zaostalih zarada

Više od 2.000 radnika propalih društvenih preduzeća u Pirotu pre dve godine, uz pomoć Opštinskog veća Saveza samostalnih sindikata pokrenulo je inicijativu za isplatu zaostalih zarada, ukazujući na činjenicu da se nalaze u veoma teškom položaju. 

Predsednik OV SSS u Pirotu Rodoljub Ćirić kazao je za TV Pirot da je u Pirot stigao i odgovor Ministarstva privrede da se traže načini za iznalaženje novca za isplatu zaostalih zarada, ali da je reč o izuzetno velikim brojkama jer ta potraživanja ima ogroman broj radnika iz cele Srbije. 

-Negde se radi i o milionskim sumama jer su veliki iznosi zbog kamata. Ministarstvo privrede je obavestilo da je formirana radna grupa koja je uputila čitav problem Ministarstvu finansija, koje treba da predloži način izmirivanja ovih potraživanja-kazao je Ćirić.

 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1