Važan sastanak sindikata i rukovodstva Regionalne deponije Pirot

Danas je u prostorijama Regionalne deponije Pirot, na inicijativu rukovodstva Deponije, održan sastanak sindikata Deponije, predsednika Gradskog veća Saveza samostalnih sindikata Srbije Rodoljuba Ćirića i rukovodstva Regionalne deponije. Sastanak je održan u cilju zaštite prava zaposlenih u Regionalnoj deponiji, a vezano za isplatu toplih obroka zaposlenima u ovom preduzeću u proteklom periodu.

-Danas je održan zajednički sastanak predstavnika sindikata i rukovodstva Regionalne deponije. Osnovni problem koji je istaknut jeste primena Zakona o isplatama zarada u javnim preduzećima. Osnovni problem koji se postavlja jeste da li javna komunalna preduzeća treba da primenjuju svoj poseban kolektivni ugovor koji se odnosi pre svega na isplatu zarada, toplog obroka i regresa. Regionalna deponija nije u prethodnom periodu isplaćivala ova prava, napravljena su vansudska poravnjanja i sada se pojavljuje problem oko isplate, jer po nama u Sindikatu, Zakon u tom pogledu nije jasan. Zbog toga ćemo se mi preko Sindikata obratiti Ministarstvu finansija koje je nadležno za primenu ovog zakona-kazao je predsednik Ćirić.


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1