Gradska hronika

Pri kraju radovi na izgradnji Inkluzivnog parka

Jula 2015.godine, tadašnji ambasador SAD-a u Srbiji Majkl Kirbi je prilikom posete Pirotu zajedno sa predsednikom opštine Pirot, mr Vladanom Vasićem položio kamen temeljac za izgradnju objekta koji je namenjen udruženjima koja u svom fokusu imaju pružanje pomoći osobama sa invaliditetom u Pirotu. Vrednost objekta je blizu 400.000 dolara. Ovih dana, privode se kraju radovi na izgradnji.

-Trenutno se radi u unutrašnjosti objekta, dok je spoljašnost objekta kompletno završena. Takođe, počelo se i sa izgradnjom terena oko objekta, koji će biti na usluzi korisnicima, kao i uređenje dvorišta. Uskoro možemo očekivati otvaranja ovog jako značajnog objekta za naš grad – rečeno je Pirotskim vestima u gradskoj upravi.

-Ovo je drugi zajednički projekat koga opština Pirot realizuje zahvaljujući odličnoj saradnji sa američkom ambasadom. Prvi je rekonstrukcija seoske škole u Poljskoj Ržani, a ovo je sada izgradnja kompletnog objekta, investicija vredna blizu 400.000 dolara i u tom objektu će biti smeštene sve nevladine organizacije koje nemaju dobro rešeno prostorno pitanje, imaju podršku lokalne samouprave, a koje se bave pružanjem pomoći osobama sa različitim invaliditetima. Mislim da ćemo nastaviti uspešnu saradnju sa američkom ambasadom koju smo najpre započeli sa ekonomskim pitanjima, a sada nastavljamo sa socijalnim pitanjima-kazao je gradonačelnik Vasić, prilikom polaganja kamena temeljca sa američkim ambasadorom.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de