Pirotski okrug: Pojačane inspekcijske kontrole

Podelite

Poslednji kvartal prošle godine, sve inspekcije Pirotskog okruga radile su pojačano, naročito u novembru i decembru zbog povećanih aktivnosti privrednih subjekata uoči novogodišnjih praznika.

Ovo je danas konstatovala naćelnica okruga Dragana Tončić, koja je predstavila izveštaje o radu pojedinih inspekcija kao što su: veterinarska, turistička, vodoprivredna, poljoprivreda, šumarska i lovna inspekcija, u čijim kontrolama nisu otkrivene značajnije nepravilnosti.

-Veterinarska inspekcija je tokom ovih meseci obavila 342 kontrole objekata i podenla 109 prekršajnih prijava. Zaplenjeno je 5,4 kilogrema mesa, 8,9 kilograma meda, 112 kilograma prerađevina od mleka i 198 jaja. Poljoprivredna je imala 181 kontrolu i obustavila  isplatu 1,23 miliona dinara podsticajnih sredstava poljoprivrednicima koji su za njih konkurisali.

Aleksandar Popović, načelnik Inspekcije rada naglasio je da su u zajedničkim akcijama sa kolegama iz drugih gradova  radili u pet okruga. Kada je reč o Pirotskom okrugu, krajem godine otkriven je 51 neprijavljen  radnik , nakon čega su poslodavci, prijavili njih 50 na socijalno i penzuijsko osiguranje. Nije bilo slučajeva  povreda na radu niti na  smrtnih slučajeva-zaključio je načelnik Popović.

Načelnik Sanitarne inspekcije Leposava Veljković, kazala je da su tokom poslednjeg kvartala , kontorlisani objekti za proizvodnju hrane, restorani , kafane,hoteli, prodavnice dečjih igračaka, ali i da je u novembru obavljena jedna ekshumacija.

U istom periodu pune ruke posla imala je i Tržišna inspekcija, čiji načelnik Slobodan Todorović kaže da je zbog drastilčnih sankcija znatno smanjen ilegalni promet rezanog i običnog duvana i druge akcizne robe. Ova inspekcija je zaplenila i takozvane svetleće nizove u vrednosti od 100.000 dinara, zbog njihove tehničke neispravnosti, odnosno opasnosti od udara struje, kako se ne bi ponovio slučaj iz Leskovca.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1