Partizanke kao građanke

Centar za podršku lokalnoj zajednici „Mome“  povodom marta – meseca ženske istorije organizuje predavanje „Partizanke kao građanke“ dr Ivane Pantelić. 


Predavanje je bazirano na knjizi kroz koju autorka razmatra pitanje društvene emancipacije partizanki i političkih aktivistkinja u socijalističkoj Jugoslaviji. 

Kakve su promene donele kada je u pitanju ekonomski, društveni i politički položaj žena u postratnom društvu?

Šta su bile kočnice društvene emancipacije i rešavanja suštinskih problema rodnog poretka?

Kako se partija kadrova (KPJ) odnosila ka emancipaciji učesnica NOR-a?

Kroz sva ova pitanja vodiće Vas dr Ivana Pantelić, saradnica Instituta za savremenu istoriju u Beogradu, istraživačica društvene istorije i žena koja je veliki deo naučne karijere posvetila istraživanju emancipacije žena u Srbiji i Jugoslaviji . 

Predavanje je zakazano za ponedeljak, 20. mart od 19:30 u čitaonici Narodne biblioteke. 


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1