Opština sufinansira nabavku poljoprivredne mehanizacije

Opština Pirot raspisala je konkurs namenjen poljoprivrednicima za sufinansiranje nabavke poljoprivedne mehanizacije-izjavio je pomoćnik predsednika opštine zadužen za poljoprivredu Goran Popović.

DSC_6271Po njegovim rečima, uz validnu dokumentaciju kao dokaz o kupovini mehanizacije, poljoprivrednici mogu da očekuju pomoć opštine za već kupljenu mehanizaciju u toku ove godine, ili za mehanizaciju koju planiraju da nabave do kraja godine.

-Iznos subvencije može biti maksimalno 350.000 dinara, odnosno najviše do 40 procenata od vrednosti nabavljene mehanizacije, što se dokazuje odgovarajućom dokumentacijom. Novac za ove subvencije obezbeđen je zahvaljujući opštinskom Fondu za razvoj poljoprivrede-kazao je Popović.

On je i dodao da će ovakve subvencije naredne godine, po nalogu nadležnih ministarstava koji su dobile sve opštine u Srbiji, morati da se smanje za 30 posto, pa će opštinski Fond za poljoprivredu, iako je opština planira da ga naredne godine uveća, morati biti smanjen, što će se automatski odrazti i na manje subvencije i pomoći pirotskim poljoprivrednicima.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1