Oni spašavaju živote – Hitna pomoć u Pirotu obeležila 35 godina postojanja

Služba hitne medicinske pomoći u Pirotu, koja funkcioniše u okviru Doma zdravlja Pirot, danas je pokaznom vežnom obeležila značajan jubilej – 35 godina postojanja i rada. Uprkos teškim uslovima rada i dotrajalim sanitetima, od kojih su neki prešli preko 600.000 kilometara, zbog čega se često kvare, ali i neuslovnim prostorijama u kojima se nalazi, ova služba, po rečima načelnice Vladane Stojanović, uspeva da odgovori izazovima i uspešno radi izuzetno odgovoran i težak posao. 

Hitna pomoć u Pirotu ima po dve ekipe na raspolaganju u svakoj smeni, što je u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja.

Ipak, po rečima načelnice Stojanović, zbog izuzetne razudjenosti teritorije našeg grada i velikog broja sela, pirotskoj Hitnoj pomoći ipak nedostaje jedna ekipa kako bi se podrčje Grada Pirota adekvatno “zbrinulo”.

-Ovom vežbom smo želeli da građanima približimo naš rad i pokažemo da bez dobrog timskog rada nema adekvatnog reagovanja u urgentnim situacijama. Osim tehničara i lekara, prilikom reanimacije ulogu imaju i vozači koji su obučeni da reaguju adekvatno kako bi se pomoglo unesrećenima-kazala je dr Stojanović.

Fale saniteti, lekari, neadekvatne i prostorije

Hitna pomoć u Pirotu ima 12 lekara, 18 tehničara i 17 vozača. Raspolaže sa devet automobila od kojih je većina dotrajala pa su novi saniteti neophodni. 

Rad Hitne pomoći konstatno pomaže  Gradska uprava Pirot, ali i kompanija “Tigar tajers”, koja je donirala sanitete Hitnoj pomoći.


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1