Novi trotoari, a loše stare navike

Podelite

Na adresu Pirotskih vesti sve češće stižu primedbe građana koje se odnose na nesavesno i nepropisno parkiranje vozača, koji ne vode računa o drugim učesnicima u saobraćaju, pešacima. Najugroženije su majke sa kolicima, deca, stari, ali i svi ostali.

Naime, svakodnevno smo u prilici da na prometnim trotoarima uočimo nepropisno parkirana vozila. Za razliku od kontrole brzine i vezivanje pojasa, kontrola i sankcija ovih prekršaja od strane saobraćajne policije nije toliko uočljiva, navodi se u dopisima naših sugrađana.

Takođe uočljivo je da se u pojedinim ulicama, ponovo mimo propisa parkiraju autobusi, minibusevi, kamioni i kombi vozila, koji svojim gabaritom, onemogućavaju nesmetanu komunikaciju pešaka.

Evidentan je napor, kao i ulaganja lokalne samouprave, koja svake godine sve veća sredstva izdvaja za rekonstrukciju trotoarnih površina, radi što veće bezbednosti pešaka.

Shodne svemu gore navedenom, apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i uvažavaju ostale učesnike u saobraćaju.

fotografije iz Takovske ulice, Ćirila i Metоdija i ulice Save Kovačevića.

Podelite

2 Komentara

 1. Jova

  18.05.2018. at 18:46

  To su ulice koje nemaju predviđena parking mesta, ima više automobila, pa je logično da ih parkiraju na trotoaru. Ne mogu da ih stave u džep. Moralo je da se predvidi da celom dužinom ulica budu iscrpan parking nesta kao što su u “Knjaza Miloša”

 2. Marija

  18.05.2018. at 18:58

  Na prvoj slici pored automobila, obelezeno prazno parking mesto.
  Na drugoj slici pored automobila, prazno parking mesto.
  Na ostalim kombi i minibusevi.
  Sve jasno za realnog.
  Da je u Pirotu pauk “alav” kao u drugim gradovima, ne bi smeli da pogledate trotoar. Da udare samo po dzep, opametice se mnogi.
  Sto se tako ne parkirate u Nis ili Beograd. Ne smete.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1