Koridor 10:Protest kod Sopotske petlje

Podelite

Meštani  dvedesetak pirotskih sela okupljeni oko Saveta mesnih zajednica, na čijem je čelu Tomislav Pančić,organizovali su protest kod Sopotske petlje, zbog činjenice da aktuelnim projektom ovde nije predviđeno uključenje na alternativni put i da su  odsečeni od svojih imanja.

Prema rečima Tomislava Pančića, od  investitora se traži da izgradnjom  nove saobraćajnice-petlje, omogući prikljulčak na alternativni put i da živetlji ovog dela, koji žele da idu ka Nišu, ne moraju da kruže preko Pirota. Aktuelnim projektom je praktično odsečen ovaj deo Stare planine koja  je okosnica razvoja turizma-precizirao je Pančić i najavio nastavak protesta ukoliko JP “Koridori” ne usliši zahtev i omogući normalan život građanima  pirotskih, ali i sela ka Knjaževcu.

Okupljeni meštani Temske i Sopota,  kažu da su im imanja ostala s druge strane saobraćajnice i Nišave i da do njih mogu samo ako kruže do Pirota i nazad.

Okupljenim građanima se obratio i Zoran Babić, direktor  “Koridora” koji je rekao da je protekle godine mnogo urađeno na ovoj trasi.

-Za nekoliko meseci biće okončani radovi na istočnom kraku. Kod Bancareva, koje je najteža deonica ostalo nam je svega trećina posla. kada je reč o Sopotskoj petlji, imamo idejni projekat i problem će biti ređešen za 7-8 meseci. Za mesec dana se očekuje završetak petlje Pirot-zapad, što će u mnogome skratiti put  ka gradu i izlazak na alternativnu saovbraćajnicu. Nisam došao da vam filozofiram i pričam bajke, već da vam kažem istini i molim vas za malo strpljenja jer će problem biti rešen-zaključio je direktor “Koridora”.

Na kraju je dogovoreno da se narednog četvrtka u Gradskoj upravi organuizuje sastanak “Koridora” sa  predstavnicima svih mesnih zajednica, kako bi se čuli konkretni predlozi i ideje za rešenje   problema.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1