Kamera Radio kluba Pirot šalje signale za ranu dojavu o požarima, bujicama…

Podelite

Radio klub Pirot instalirao je na jednoj od većih kota na teritoriji grada izuzetno kvalitetnu HD kameru koja pokriva ogromnu povšinu teritorije grada Pirota i okoline. Zahvaljujući ovoj kameri operateri Radio kluba, koji kamerom upravljaju iz sedišta Radio kluba u Pirotu,  mogu blagovremeno da dojave požar, kao što je to bio slučaj danas kada su registrovali šumski požar na lokaciji između sela Držina i Petrovac i odmah alarmirali nadležne službe. 

Kako je Pirotskim vestima kazao Bojan Božić, iz Radio kluba Pirot, novac za instaliranje opreme je nabavljen zahvaljujući podršci Grada Pirota a u okviru konkursa namenjenog udruženjima građana koji se raspisuje svake godine.

foto – Igor Đorđević

-Kamerom u potpunosti upravljamo iz prostorija kluba, možemo da zumiramo 30 puta i okrećemo za 360 stepeni. Ideja je bila da možemo uz pomoć nje da registrujemo požare u ranoj fazi, ali i bujične vode i slične nepogode koje je moguće registrovati na ovaj način. Do sada smo u mnogo navrata to i činili a danas popodne registrovali smo jedan požar između sela Petrovac i Držina i odmah dojavili nadležnim službama kako bi se blagovremeno reagovalo-kaže Božić za Pirotske vesti.

 

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1