U novi sistem grejanja u školama Grad ulaže 80 miliona dinara

Odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici dali su saglasnost na konačni nacrt Ugovora o javno-privatnom partnerstvu koje obuhvata zamenu postojećih kotlova na lož ulje kotlovima na biomasu i ugovorno isporučivanje toplotne energije u objektima Mlekarske škole “Obren Pejić”, OŠ “Sveti Sava”, OŠ “Dušan Radović” i OŠ”8.septembar”. 

– Ovo je prvi vid javno – privatnog partnerstva koje grad Pirot ostvaruje. U pomenute četiri škole uložićemo oko 80 miliona dinara, a ušteda koja se očekuje na godišnjem nivou je oko 12 miliona dinara. Ceo proces počeo je krajem 2014.godine i rađen je krajnje transparentno. Više puta je prolazio kroz skupštinsku proceduru, a dobijene su saglasnosti i nadležnih ministarstava, kao i državne Komisije za javno – privatno partnerstvo – rekao je nakon donošenja odluke, gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić.

Pirot u narednom periodu očekuje još jedan projekat javno-privatnog partnerstva koji se odnosi na oblast javne rasvete, gde će biti uloženo oko 70 miliona dinara, sa jasna dva cilja, da se kvalitetnije osveti grad, ali i ostvare uštede.

Aleksandar Ćirić

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1