Grad podstiče i pomaže samozapošljavanje

Podsticaje Gradske uprave Pirot za samozapošljavnje ove godine dobila su 102 lica. Prema podacima iz 2015 godine, 75% korisnika ovih subvencija i danas aktivno posluje, dok iz kategorije primalaca subvencije za teže zapošljiva lica, danas je aktivno 50%. Nacionalna služba zapošljavanja i Grad Pirot, godinama unazad imaju uspešnu saradnju, istakli su danas gradonačelnik Pirota mr Vadan Vasić i direktor filijale NSZ u Pirotu, Dragan Janačković.

-Moram da pohvalim našu lokalnu samoupravu koja svake godine izdvaja značajna sredstva za različite mere zapošljavanja. Ove godine za četiri mere izdvojeno je 16.5 miliona dinara. Mi kao filijala, trudimo se da budemo što bolji servis i pružimo neophodnu tehničku podršku – istakao je Janačković.

– Grad Pirot na različite načine podstiče zapošljavanje novih lica i efekat toga je svake godine sve veći. Pored ovih mera, godinama sarađujemo i sa nemačkom organizacijom HELP, a deo smo i pilot projekta dualnog obrazovanju. Čestitao bih svima i poležeo srećan i uspešan novi početak. Naša je želja da što veći broj korisnika, koristi naše mere, ali i mere NSZ – rekao je danas gradonačelnik Vasić.

O svim merama i podsticajima grada govorio je danas, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić. Pogledajte u video prilogu:

Svoje utiske nakon potpisivanja ugovora, sa medijima su podellili i budući preduzetnici. Pogledajte u video prilogu:

foto- video Aleksandar Ćirić


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1