Gimnazijalci najbolji na takmičenju iz oblasti turizma

Podelite

Na takmičenju iz oblasti turizma pod nazivom Suveniri – promocija turizma i lokalnih identiteta u organizaciji Univerziteta Singidunum u Nišu, dve ekipe iz pirotske Gimnazije su podelile prvo mesto i ubedljivo pobedile u konkurenciji od 16 ekipa iz istočne Srbije.

Učenice trećeg razreda, Sara Dragojević, Mina Jovanović i Dunja Djordjević, i četvrtog razreda Hristina Nikolić i Milja Nikolić su zajedno sa svojim mentorom, profesorkom geografije Bratislavom Colić kao glavnu nagradu dobile studijsko putovanje u Dubrovnik, Sarajevo, Trebinje i Mostar koje ce se organizovati 31. maja ove godine.

Na međuokružnom takmičenju iz hemije koje je u subotu 14.maja održano u niškoj gimnaziji “Bora Stanković”, učenici Gimnazije Pirot, Valdan Vasić (2.razred), Aleksa Stojiljković (3.razred) i Nikola Manić (4.razred) izborili su plasman na republičko takmičenje koje će se od 11. do 13. maja održati na Hemijskom fakultetu u Beogradu.
Mentori takmičara su profesori hemije Branica savić i Nemanja Jonić.
Na okružnom takmičenju Književna olimpijada koje je u subotu 14.maja održano u Gimnaziji Pirot Ljubica Mladenović, učenica prvog razreda i Ana Radovanović, učenica trećeg razreda, plasirale su se na republičko takmičenje koje će 13. maja biti organizovano u Sremskim Karlovcima.
Mentori takmičarki su profesorke Biserka Kostić i dr Suzana Jovanović.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1