Gimnazijalac Vladan Vasić među najboljima na Turniru mladih fizičara u Petnici

Turnir mladih fizičara je novo takmičenje iz fizike koje se od školske 2016/2017. godine održava u Srbiji. Takmičenje je sličnog formata kao međunarodno takmičenje International Young Physicists’ Tournament (IYPT). Najuspešniji takmičari Turnira mladih fizičara će činiti srpski tim koji će predstavljati Srbiju na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju.

Učenik drugog razreda Gimnazije Pirot Vladan Vasić je od 30.11. do 3.12. učestvovao na pripremama u Istraživačkoj stanici Petnica posle uspešno urađene kvalifikacije . On je jedan od 22 učenika Srbije koji je pozvan na pripreme a u konkurenciji su i učenici Matematičke gimnazije i specijalizovanih odeljenja za fiziku.
Vladan Vasić je sa mentorkom, profesorkom Ninom Jovanović, radio istraživanje u školi i u jakoj konkurenciji (100 učesnika) osvojio sedmo mesto.


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1