D-company izvozi širom sveta – novi pogon u Pirotu otvara nova tržišta

Podelite

Firma D-company iz Babušnice proširila je proslovanje i na pirotsku slobodnu zonu, gde je izgradila savremene pogone i opremila ih kompjuterizovanim mašinama, javlja Ekapija, prenoseći pisanje Večernjih novosti. 

Od male radionice za izradu alata i delova, tokom proteklih četvrt veka, D-company je postala firma sa 400 zaposlenih, koji primaju redovne i sasvim solidne plate, pišu Novosti.

Marljivim i strpljivim radom, kaže vlasnik Dragana Ćirića, poslovanje se širilo, a broj radnika uvećavao naročito otkad su počeli da prave alate za industriju automobilskih guma.

– U svojoj branši, sada smo u evropskom i svetskom vrhu. Sarađujemo sa multinacionalnom kompanijom i svetskom gumarskom imperijom Michelin, pa znatan deo proizvodnje izvozimo u Rumuniju, Poljsku, Francusku, Španiju, SAD, Australiju, Brazil, Argentinu… – nabraja Dragan Ćirić.

Ponosan je i na činjenicu da inženjeri i tehničari angažovani u njegovoj firmi redovno posećuju sve sajmove koji se odnose na oblast njihovog rada.

– Praćenje najnovijih dostignuća je postalo imperativ, s obzirom na to da se u eri informatike i novih tehnologija stvari razvijaju munjevitom brzinom. Zato nastojimo da ne “izgubimo dah” i uspešno pariramo konkurenciji. Pritom, pratimo i stanje u automobilskoj industriji, čiji su prohtevi sve veći, isporučujući vrhunske kalupe po zapadnoevropskim standardima, a po istočnoevropskim cenama – zaključuje Ćirić, prenose Novosti.

Nova zapošljavanja

Kako za eKapiju kažu u ovoj kompaniji najviše inostranih poslova donosi im saradnja sa Michelinom, za koji rade u mnogim zemljama gde ova kompanija ima predstavništvo.

– S obzirom na veliki uspeh saradnje sa Michelinom moguća su nova zapošljavanja. Novi radnici su nam neophodni prvenstveno zbog izvoza i inostrane saradnje – dodaju u D-company.

Upravo zbog dobre saradnje, D-company je 2016. godine i otvorio novi pogon u Slobodnoj zoni Pirot.

Podelite

1 Komentar

  1. crveno-crna koalicija

    12.02.2018. at 23:14

    Kolika je plata i radno vreme o tome ne pisete.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1