Banicijada u Novom Zavoju u nedelju od 13 sati

Podelite

Mesna zajednica Novi Zavoj u nedelju od 13 sati organizuje tradicionalnu manifestaciju Banicijada na kojoj se vredne domaćice iz ovog dela grada nadmeću u pripremi ovog specijaliteta. Ovu manifestaciju godinama unazad podržava i Grad Pirot. 

Predstavnici MZ Novi Zavoj, predsednik Zoran Pejčić i portparol Marijana Vučić Ćirić kažu da se ova manifestacija organizuje u znak sećanja na potop sela Zavoj. Na manifestaciji je u početku učestvovalo dvadesetak takmičara, a godinama je broj takmičara narastao do 114 prošle godine.

Marijana Vučić Ćirić kazala je da je 26. februar promenio značajno živote svih meštana ovog naselja jer je na taj dan nakon velikog klizanja zemljišta selo Zavoj potopljeno.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1