Sport

Fudbaleri Radničkog počeli pripreme za prolećni deo prvenstva

Fudbaleri Radničkog počeli su pripreme za nastavak prvenstva Srpske lige Istok. U toku je prelazni rok, pored Adžibabe  iz kluba je  otišao  golman Marković i mladi Antić koji studira u Nišu. Za Radnički u narednom periodu neće igrati ni  Bogdanović koji je bio na pozajmici iz Radničkog iz Niša a nije poznat ni status bonus igrača Ristića. U klubu kažu da se pregovara sa novim igračima i da su stvoreni svi uslovi za nesmetan rad pa će Radnički, uprkos zaostatku od 15 bodova za Trajalom, biti glavni konkurent za vrh tabele. 

Predsednik kluba, Bratislav Ćirić, kaže da zaostatak od 15 bodova iza Trajala  svakako nije razlog za odustajanje. “Spremamo se za prolećni deo, naše je da igramo, daćemo svoj maksimum. Igrači i Stručni štab imaju sve uslove, sve što je bilo do nas sve smo obezbedili. Stav je  da  treba pojačati ovaj tim Radničkog, posebno ćemo obratiti pažnju na naše mlade igrače, iz naše škole fudbala. Nekoliko grača je priključeno prvom timu, počeće pripreme i u narednom periodu od mesec i po dana, dok bude počelo prvenstvo, iskristalisaće se onaj pravi tim koji će nastupati u novoj polusezoni” – rekao je Ćirić.

On kaže da će u narednom periodu biti unapređen rad sa mlađim kategorijama što bi trebalo da bude značajan resurs za rad prvog tima. “Imenovali smo koordinatora za rad  sa mlađim kategorijama, to je Milan Ćirić koji će biti direktor Škole fudbala koji će raditi sa njima. Njegov program koji je prezentovan upravi kluba je usvojen na Upravnom odboru. Sve mlađe kategorije će raditi po istom programu a konkretne rezultate očekujemo za par meseci” – rekao je predsednik kluba, Bratislav Ćirić.

Stručni štab ostaje isti i u nastavku prvenstva. Goran Lazarević, šef Stručnog štaba kaže da su ambicije uvek najviše i da je Radničkog pretendenti za vrh tabele. “Nema opuštanja niti bih ja to dozvolio igračima čak ni na prijateljskim utakmicama. Spremaćemo se, radićemo maksimalno ozbiljno kao i do sada i probaćemo da unapredimo našu igru, sa nekim novim timom da dođemo do nivoa igre koji bi zadovoljio i nas u  klubu i publiku i da budemo spremni za nove izazove” – najavljuje Lazarević.

On kaže da je  igrački kadar u ovom trenutku dosta oslabljen jer su iz kluba otišli standardni igrači ali da se radi  na dovođenju novih igrača, prevashodno mlađih.

Lazarević ističe da je trenutno najveći problem nedostatak bonus igrača, i da će više informacija o ovoj kategoriji igrača imati  do kraja nedelje a da će u narednom periodu, uz poboljšan  rad u omladinskim kategorijama,  kvalitetni mladi fudbaleri dobijati priliku da igraju za prvi tim.

“Imamo teren sa veštačkom travom koji nam omogućava kvalitetan rad, imaćemo i po dva treninga dnevno  u zavisnosti od plana. Prva pripremna utakmica je 7. februara sa Jednstvom iz Paraćina. Imamo dovoljno vremena, šest punih nedelja i šest pripremnih utakmica” – poručioje trener Radničkog, Goran Lazarević.

Foto: Ilija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker