Stara planina oduševila turiste iz Rusije

Podelite

Grupa od desetak turista iz Rusije boravi ovih dana na Staroj planini gde je obišla najlepše predele poput vidikovca Kozji kamik, zatim vodopad Tupavica i druge dragulje Stare planine. 

Po rečima vodiča iz PK Vidlič, Rusi su oduševljeni prirodnim lepotama Stare planine, a posebno ih je bez daha ostavila Tupavica, jedan od najlepših vodopada u Srbiji, ali i vidikovac Kozji kamik, sa koga se Zavojsko jezero vidi celom dužinom, počev od sela Pakleštica pa do brane.

Za vreme svog boravka na Staroj planini ovi zaljubljenici u netaknutu prirodu bili su smešteni u Planinarskom domu u Dojkincima, nedavno renoviranom objektu kapaciteta 60 ležajeva. Ovaj objekat, kojim gazduje Turistička organizacija Pirot, značajno je doprineo velikom porastu broja noćenja na Staroj planini i spada u najbolje opremljene planinarske domove u zemlji.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1