Kad srpski i bugarski planinari zaigraju kolce na skoro 2000 metara nadmorske visine – VIDEO

Nesvakidašnja saradnja srpskih i bugarskih planinara ovog vikenda je krunisana na krajnje zanimljiv način. Svoj osmi po redu susret na nekom od staroplaninskih vrhova koji predstavljaju prirodnu granicu između dve zemlje, planinari su proslavili kolcem, a planinari iz Bugarske su na vrh Vražja glava na Staroj planini, izneli i prave instrumente – saksofon i bubanj, kako bi odsvirali bugarski marš i srpski čoček na oduševljenje svih planinara.

Jedna od planinarki iz Pirota, Snežana Lazić kazala je Pirotskim vestima da je ovo bio osmi po redu susret srpskih i bugarskih planinara na nekom od vrhova, a sve sa ciljem da se ukaže na suvišnost granica između dve zemlje i između naroda generalno.
– Pre izvesnog vremena dvojica planinara iz Bugarske – Valeri i Rosko su kazali da će na neku od narednih “srešti” dovesti muziku. Mi smo mislili da je reč o šali, međutim oni su nas ovog vikenda demantovali na oduševljenje svih planinara-kaže Lazićeva.

 

foto i video Snežana Lazić


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1