Ostale vesti

Dugotrajna priprema za priključenje seoskih vodovoda na mrežu

 I dalje je veliko interesovanje za priključivanje seoskih vodovoda na sistem vodosnabdevanja preko JP Vodovod i kanalizacija. Do sad su priključena 23 sela.  Među zahtevima ima  i planinskih sela sa veoma malim brojem stanovnika. Priključenje je dugotrajan proces koji zahteva pripremu i obezbeđivanje tehničkih uslova a zavisi i od prioriteta odnosno broja stanovnika, broja dece, kao i od drugih faktora kao što je  poljoprivredna proizvodnja ili škola koja radi u selu. 

Direktor Vodovoda, Zoran Nikolić, kaže da bi selo Srećkovac moglo da bude sledeće u sistemu vodovodne mreže zato što se već godinu dana radi na pripremi koja podrazumeva obezbeđivanje tehničkih uslova. „Godinu dana traje priprema da bi neko selo moglo da uđe u naš sistem. Ima još zahteva, neka sela su planinska sa veoma malim brojem stanovnika, verovatno će i oni doći na red ali kada pravimo neki redosled gledamo broj stanovnika, da li ima škole, da li ima dece, ima li poljoprivredne proizvodnje. Svakako će biti još sela u našem sistemu, sada ih je 23 ukupno. Uspevamo da saniramo sve probleme koje ta sela imaju i da im omogućimo uredno vodosnabdevanje“ – kaže Nikolić.

Još jedna velika investicija koja mnogo košta je druga istražna bušotina u selu Jalbotina, od 120 metara. „Prvi rezultati pokazuju da će ta druga bušotina  imati više vode nego prva koju smo radili  pa se nadamo da ćemo i tamo rešiti problem. Napominjem da jedna istražna bušotina košta oko 2 miliona dinara. Da bismo doveli čitav sistem do građana mora da se uradi rezervoar, mora da se uradi nova mreža, sve to mnogo košta ali to je naš posao i trudićemo se da svake godine smanjujemo broj problema koje imamo” – istakao je direktor Vodovoda.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker